Treating-worries-درمان-نگرانی-6.jpg)
چگونه نگرانی زیاد خود را درمان کنیم؟
چرا برخی همیشه نگراناند که مبادا به فلان مریضی دچار شوند، درحالی که عدهای دیگر تنها زمانیکه مشکلی برایشان پیش آمد، نگران میشوند؟ دلایل زیادی برای این امر وجود دارد.
1,781 بازدید مطالعه بیشتر ...نگرانی یا دلواپسی یک واکنش طبیعی است که در آن ذهن تلاش میکند با عامل تهدید بیرونی مبارزه کند و جلوی آن را بگیرد. احساس نگرانی با اضطراب یا توجه بیش از حد به مسائل واقعی یا خیالی همراه است. این مسائل معمولاً یا به خود شخص مربوط است مانند مسائل مالی و سلامتی، یا به محیط اطراف وی مانند آلودگی محیط و تغییرات تکنولوژی یا جامعه.
نگرانی یا دلواپسی یک واکنش طبیعی است که در آن ذهن تلاش میکند با عامل تهدید بیرونی مبارزه کند و جلوی آن را بگیرد. احساس نگرانی با اضطراب یا توجه بیش از حد به مسائل واقعی یا خیالی همراه است. این مسائل معمولاً یا به خود شخص مربوط است مانند مسائل مالی و سلامتی، یا به محیط اطراف وی مانند آلودگی محیط و تغییرات تکنولوژی یا جامعه.
اکثر مردم با نگرانیهای کوتاه مدت در زندگی خود روبرو بودهاند. نگرانی به اندازه طبیعی خود میتواند تأثیرات مثبتی داشته باشد، چون باعث میشود که فرد اقدامات پیشگیرانه انجام دهد (مانند بستن کمربند ایمنی خودرو یا خرید بیمه آتشسوزی) یا از ریسکهای خطرناک پرهیز کند. (مانند عصبانی کردن حیوانات وحشی یا بدمستی) و در برخی موارد نگرانی ممکن است تأثیرات منفی داشته باشد (مانند بروز افسردگی)
حتما بخوانید : راه کارهایی برای غلبه بر عصبانیت و فرو بردن خشم
برخی از محقین تصور می کنند که میزان کنترل مغزی بر تعدیل استرسها و اثرات آنها در مبتلایان به استرس کمتر از سایرین است، و ماده ای بنام گابا ( گاما آمینوبوتیریک اسید ) را درایجاد این مشکل دخیل می دانند و اعتقاد دارند که کمبود این ماده یا پاسخ نامناسب سلولهای خاصی در مغز ( نسبت به آن ) میتواند استعداد فرد را نسبت به استرسها افزایش داده و باعث حالات اضطرابی گردد.برعکس کسانیکه مقادیر کافی گابا داشته و پاسخ مناسبی به آن میدهند ، انسانهائی آرام و خونسرد هستند. درمقابل برخی محققین اعتقاد دارند ژنی بنام اس.ال.سی.آ.4 درافراد مستعد اضطراب وجود دارد که باعث افزایش حالات اضطرابی ، بدبینی ، و تفکرات منفی گرایانه درآنها میگردد.
بسیاری از محققین نیز نحوه ی زندگی و استرسهای دوران کودکی را در ایجاد اضطرابهای دوران بلوغ مؤثر میدانند.بهرحال و با هر مکانیسمی که تصور کنیم ، بررسیهای مختلف وتصویر برداریهای پیشرفته مغزی نشانگر فعالیت بیش از حد بخشی از قشر مغز ( کورتکس سینگولیت ) در مبتلایان به اضطراب بوده است.
یکی از جدیدترین یافته های مااینست که مغز ارگانی بسیار انعطاف پذیر بوده ، قابلیت تطابق بسیار بالائی را با محیط دارد.
در بسیاری از موارد میتوان با کنکاش در گذشته و بازنگری آن آسیب زمینه ساز اضطراب و نگرانی را شناسائی کرد.
به عبارتی وقتی که نگران میشوید به حوادث احتمالی آینده میاندیشید.
تصور کنید که شما قرار مهمّی دارید که ناگهان لاستیک ماشین شما پنچر میشود. شما به دلیل این حادثه بلافاصله نگران، آشفته و مضطرب میشوید. ذهن شما درگیر عواقب و پیامدهای این نگرانی است. ممکن است این افکار به ذهن شما خطور کنند: “اگر دیر به جلسه برسم چه اتفاقی میافتد؟”،”اگر دیر برسم دیگران چه فکری دربارۀ من میکنند؟” همانطور که دقت کردید در زمان نگرانی، ذهن شما مدام درگیر پیامدهایی است که هنوز اتفاق نیفتاده اند.
شما آینده را از چشمانداز تفکری منفی و بدبینانه میبینید
حتما بخوانید : مسئولیت پذیر
راه های مقابله و درمان کودکان بیش فعال در خانواده
مؤلفۀ دوم نگرانی را فاجعه سازی میگویند.. افکار شما مدام به بدترین حالتهای ممکن در آینده، میچسبند. شما دائم به این موضوع فکر میکنید که آیندهای سخت و وحشتناک و ناخوشایند درانتظار شماست.
نگرانی عموماً مبتنی بر افکار کلامی است. زمانیکه حالمان خوب است و در حالت آرامش بهسر میبریم، هم تصویری و هم کلامی فکر میکنیم. امّا نگرانی اغلب با خطور تصاویر ترسناک به ذهن شروع میشود، ولی کلمات بعدی که به ذهن متبادر میشود این تصاویر وحشتناک اوّلیّه را در هاله ای از ابهام فرو میبرند. در اثر این حرف زدن با خودتان، توانایی فکرکردن به راهحلهای درست را از دست میدهید و آینده را فاجعه آمیز مینگرید.
وقتی که نگران میشوید، این نگرانی بر بخشهای مهمّ زندگی شما اثر میگذارد. نگرانی بر شیوۀ تفکر، نوع احساس، سبک رفتار و چگونگی روابط شما اثر میگذارد.
ویژگی اصلی اختلال اضطراب فراگیر، وجود اضطراب و نگرانی زیاد دربارهٔ تعدادی از رویدادهای زندگی است. این اضطراب و نگرانی معمولاً بیشتر روزها و حداقل به مدت ششماه باید با شخص همراه باشد تا تشخیص داده شود فرد به این اختلال مبتلاست.
همچنین کنترل کردن این نگرانی، برای افراد مبتلا، بسیار دشوار است و باعث اختلال در عملکرد او میشود. سایر نشانههایی که معمولاً افراد مبتلا در بیشتر روزها تجربه میکنند عبارتاند از:
o بیقراری یا احساس برانگیختگی
o بهراحتی خستهشدن
o مشکل در تمرکزکردن یا احساس تهیشدن ذهن
o تحریکپذیری
o تنش عضلانی
o اختلال خواب (اشکال در بهخوابرفتن یا ادامهیافتن آن و نیز تجربه خواب متلاطم و آشفته)
نمیتوانید آرام باشید؟
مطمئنا همه ما با شرایط استرس زا مواجه شدهایم. استرس میتواند به ما در گرفتن تصمیمهای دشوار کمک کند و نقطه انتقالی به سوی بهتر شدن باشد. هرچند اگر همین استرس به اتفاقات کوچک زندگی راه پیدا کند و شما را به دردسر بیاندازد نشانه نگرانی مزمن یا اختلال اضطراب است.
طبق گفته انجمن افسردگی و اضطراب آمریکا حدود 1/3 درصد از افراد یا 8/6 میلیون بزرگسال از این بیماری رنج میبرند.
اگر حس میکنید افکار اضطرابی مزمنی دارید که روند زندگی روزانه شما را دچار مشکل کرده است شاید نشانه اضطراب و نگرانی بیش از حد باشد. اگر نگرانی به شما دست داده راههای زیر را امتحان کنید:
چند نفس عمیق بکشید، از خودتان بپرسید آیا ارزش از دست دادن آرامش را دارد؟ و سعی کنید روی زمان حال متمرکز شوید. استرس به خصوص وقتی که خیلی به آینده میاندیشیم به ما دست میدهد و با استفاده از تنفس صحیح میتوان تأثیر آن را کم کرد.
حتما بخوانید : آموزش نکات و اصول تربیت فرزندان
چگونه از طرز تفکر افراد بی پول فاصله بگیریم؟
بسیاری از افرادی که بیش از حد نگران هستند برای خوابیدن با مشکل مواجه هستند. نگرانی افکار شما را به طرز غیر قابل کنترلی به تکاپو وا میدارد و همین آرام کردن ذهن و خواب را با مشکل مواجه میکند. طبق تحقیقات دانشگاه دوک؛ بی خوابی میتواند احتمال ابتلا به اضطراب و افسردگی را در افراد افزایش دهد. همانطور که اضطراب و افسردگی احتمال ابتلا به بی خوابی را افزایش میدهد.
هجوم افکار و اضطراب آنقدر ذهن را درگیر میکند که شما را تا نیمههای شب بیدار نگه میدارد و همین موضوع در دراز مدت تاثیرات سوئی بر سلامتی شما خواهد گذاشت.
یکی دیگر از نشانههای ابتلا به نگرانی بیش از حد استفاده از مواد مخدر برای کنترل احساسات است. شاید سرکوب احساسات با استفاده از الکل، مواد مخدر و یا غذا خوردن در کوتاه مدت حس خوبی به شما بدهد. اما در دراز مدت تاثیرات مخربی بر سلامت جسمانی و ذهنی شما خواهد گذاشت.
وقتی نگرانی به سراغ شما میآید به جای توسل به خوراکیهای مختلف یا شیشه و الکل، آهنگهای آرامش بخش گوش کنید. به محل خلوتی بروید و سعی کنید تمرکز حواستان را به دست بیاورید. بخوانید، بنویسید حمام آب گرم نیز پیشنهاد خوبی است. اگر برای آرام کردن خودتان از راههای سالم وارد شوید بدنتان قدردان شما خواهد بود!
به طور طبیعی بدن همواره در جست و جوی عوامل تهدید کننده است. این توانایی مادر زادی است که از بدو تولد همراه ماست. اما در دنیای کنونی این قابلیت میتواند مانعی در برابر سلامتی روانی افراد باشد. به طور مثال اگر پدر یا مادرتان در حال رانندگی باشند به بدترین اتفاقات ممکن میاندیشید. سلامتی کسانی که دوستشان داریم آرزوی همه ما است و فکر کردن به چنین اتفاقاتی تنها آرامش را از ما خواهد گرفت.
هر بار که با چنین افکار غیر منطقیای رو به رو شدید سعی کنید آنها را با افکار نشاط بخش جایگزین کنید. انرژی و آرزوهای مثبت را به همه کسانی که فکر میکنید به آن نیاز دارند هدیه کنید.
نگرانی باعث التهاب بدن میشود و این التهاب به انواع و اقسام بیماریها منجر میشود از جمله فشار خون، اضطراب، دردهای عضلانی، خشکی مفاصل، ضعف سیستم ایمنی
حتما بخوانید : با این روش ها کینه و کدورت را از دل خود پاک کنید
فنون آرامش دادن و کمک کردن به دیگران
چطور نسبت به حرف مردم بی خیال شویم؟
اگر اغلب با این بیماریها روبه رو میشوید اول ذهن خود را چک کنید. منشأ همه بیماریها، ذهن است. پس اگر ذهن شما ذهنی پراکنده و عصبی باشد این انرژی به بدن شما منتقل خواهد شد. همیشه زمانی را به مدیتیشن، یوگا و یا دیگر فعالیتهای آرامش بخش اختصاص دهید و سعی کنید ذهن خود را متمرکز، سالم و در بهترین حالت نگه دارید.
ذهن خود رااز افکار مایوس کننده و ترسناک خالی کرده و با افراد امیدوار , موفق , شاد و پر انرژی فعال و مثبت اندیش معاشرت کنید .
سعی کنید مقاوم , استوار و مصمم با آنها روبه رو شوید چون گذشت زمان به شما ثابت می کند که بسیاری از نگرانی های شما درگذشته بی مورد بوده پس از لحظه وحال حداکثر استفاده را ببرید.
هر روز پس از بیدار شدن از خواب چند دقیقه وقت خود را به مدیتیشن اختصاص دهید چون سکوت به ذهن استراحت و تعادل می دهد و داشتن ذهن آرام تنها داروی مورد نیاز جسم سالم است .
اوقات فراغت خود را با افرادی که از صمیم قلب دوستشان دارید بگذرانید و به طبیعت زیبا بروید و از نغمه پرندگان . زیبائی گل ها . گیاهان لذت ببرید .
از ورزش و پیاده روی و گوش دادن به موزیک های آرام بخش و تجسم مناظر زیبا و یادآوری خاطرات شیرین و کلمات دلنشین در ذهن خود غافل نشوید .
چرا برخی همیشه نگراناند که مبادا به فلان مریضی دچار شوند، درحالی که عدهای دیگر تنها زمانیکه مشکلی برایشان پیش آمد، نگران میشوند؟ دلایل زیادی برای این امر وجود دارد.
1,781 بازدید مطالعه بیشتر ...تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده می باشد و هرگونه کپی برداری غیر اخلاقی بوده و پیگرد قانونی دارد
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی آرمانیک | مشاوره تبلیغات اینترنتی توسط مدیر وب