-فرزندان.jpg)
آموزش نکات و اصول تربیت فرزندان
در این مقاله گزیدهای از نکاتی را مرور میکنیم که متخصصین اعم از متخصصان اطفال، روانشناسان رشد و مربیان برای تربیت فرزندان، به والدین پیشنهاد دادهاند تا کودکانی سالم و شاد داشته باشند
5,254 بازدید مطالعه بیشتر ...
حتماً همهی شما بهخوبی اهمیت برنامهریزی را درک میکنید و متوجه هستید که برای رسیدن به هدف مطلوب، داشتن برنامهای مناسب و البته پیش رفتن مطابق آن، ضروری است؛ پس با گفتن اهمیتهای آن، سرتان را درد نمیآورم. فقط همینقدر بگویم که برنامهریزی مناسب، علاوه بر بالا بردن بازدهی مطالعه و تمرکز، آرامشتان را هم بیشتر میکند و بیدقتیتان را نیز کاهش میدهد !
حتماً همهی شما بهخوبی اهمیت برنامهریزی را درک میکنید و متوجه هستید که برای رسیدن به هدف مطلوب، داشتن برنامهای مناسب و البته پیش رفتن مطابق آن، ضروری است؛ پس با گفتن اهمیتهای آن، سرتان را درد نمیآورم. فقط همینقدر بگویم که برنامهریزی مناسب کنکور، علاوه بر بالا بردن بازدهی مطالعه و تمرکز، آرامشتان را هم بیشتر میکند و بیدقتیتان را نیز کاهش میدهد !
برنامه به 3 نوعِ بلند مدت، میانمدت و کوتاهمدت تقسیم میشود. در مجله اینترنتی بیرکلیک بیشتر میخواهیم راجع به برنامهی کوتاهمدت (هفتگی) که البته تقریباً از روی برنامهی میانمدت (آزمونی یا ماهانه) تعیین میشود صحبت کنیم .
قبل از شروع برنامهریزی هفتگی برای کنکور، لازم است میزان ساعتی را که قصد دارید و میتوانید در طول هفته مطالعه کنید، مشخص کنید. اگر توانایی شما مثلا 20 ساعت در هفته است برنامهی اولیهی هفتگی خود را نیز بر همین اساس تنظیم کنید؛ نه خیلی بیشتر و نه کمتر.
اگر عادت به زیاد خواندن ندارید، برنامهی خود را سنگین نچینید چون اگر هم بتوانید آن را اجرا کنید قطعاً در هفتههای بعد، کم خواهید آورد؛ پس چه بهتر که آهسته و پیوسته پیش بروید و آرامآرام ولی مداوم تلاش خود را متناسب با تواناییهایتان افزایش دهید. چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم
بعد از مشخص کردن ساعت مطالعه، این میزان ساعت را با توجه به اهمیت درسها و ضعف و قوتتان بین دروس خود تقسیم کنید؛ بهطور مثال اگر در گروهِ رشتهی ریاضیـفیزیک هستید،
البته حتما ضعف و قوت خود را در درسهای خاص در برنامه، مد نظر قرار دهید و این ساعتها را متناسب با تواناییهایتان تغییر دهید مثلاً زبان را از دیفرانسیل بیشتر مطالعه نکنید. در این مرحله حتماً کارهایی را که در طول هفته برای درسهای مختلف نیاز به انجام دارید مشخص کنید و طوری برنامه بریزید که همهی آنها را بتوانید انجام دهید تا خیالتان راحت شود. چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
بعد از مشخص کردن موارد و دروس مورد نیاز مطالعه در کل هفته، برنامهی تقریبی هر روز را نیز مشخص کنید. حتماً در یک روز تنوع مطالعاتی داشته باشید و این طور نباشد که مثلاً 4-5 ساعت پشت سر هم فقط یک درس خاص را مطالعه کنید.
حتماً مطالعه و زدن تست در هر درس (بهخصوص دروس اختصاصی) را حداقل بین 2 الی 3 روز در هفته پخش کنید زیرا این عمل موجب یادگیری مرحله به مرحله شده و به دنبال آن : چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
1) عمق یادگیری مطالب، لحظه بهلحظه افزایش مییابد.
2) فراموشی مطالب کاهش پیدا میکند.
3) باعث تثبیت یادگیری میشود.
حتما در طول هفته، ساعتهایی را به جبران عقبماندگیها اختصاص دهید و در آن زمان هیچ درسی را قرار ندهید تا بدین ترتیب اگر از برنامه عقب افتادید بتوانید بدون نگرانی تا حدی آن را جبران کنید.
مقاله مرتبط:زندگی بهتر با این برنامه ریزی ها
آخرین مرحلهی برنامهریزی، در واقع بعد از اجرای برنامه است. در آخر هفته حتما بررسی کنید و ببینید چهقدر به برنامهای که ابتدای هفته برای خود مشخص کردید نزدیک بودید؟ آیا واقعا برنامه مطابق تواناییهایتان بود؟ بدین ترتیب با فهمیدن اشکالات برنامهی هفتهی سپریشده، سعی کنید برنامهی هفتهی بعد را بهتر و نزدیکتر به تواناییهایتان بریزید. چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
حتماً در طی این مرحله به چند نکته توجه کنید :
1) استراحت و خواب یکی از ضروریات سال کنکور است البته خواب و استراحت بهاندازه؛ حتماً بین ساعتهای مطالعه که حدود 60 الی 75 دقیقهاند، 10 الی 15 دقیقه استراحت قرار دهید چون این کار بازده و تمرکز شما را افزایش میدهد. مطمئن باشید بدون استراحت بازده شما بهمرور زمان بسیار پایین خواهد آمد. در طول هفته نیز، یک نصفه روز (حدود 5 ساعت) را بهطور کامل به تفریح و استراحت اختصاص دهید. مطمئن باشید به نفعتان خواهد بود.
2) شبها حتماً حداقل 6 ساعت بخوابید چون خواب کافی برای هوشیاری شما هنگام درس خواندن و تمرکز کردن لازم و ضروری است اگر هم خواستید میتوانید بعد از ظهر حدود 1 ساعت استراحت کنید.
3) مهم : حتماً در برنامهی هفتگی خود، تمامی دروس عمومی و اختصاصی را قرار دهید و تست و مطالعه باید توأماً در آن وجود داشته باشد و این طور نباشد که در طول هفته فقط مطالعه کنید یا فقط تست بزنید بلکه این دو مکمل همدیگر میباشند.
برنامهی هفتگی مناسب از لازمههای خوبْ درس خواندن است. برای یک برنامهریزی مناسب به نکتههای زیر توجه کنید :
من در سال کنکور هر جمعه حدود 2، 3 ساعت را به بررسی برنامهی هفتهی قبل و پیشبینی برنامهی هفتهی بعد با ملاحظاتی که در زیر به آنها اشاره خواهم کرد، اختصاص میدادم که واقعا صرف این مدت زمان لازم بود و به من کمک کرد.
2) به هر درس با توجه به ضریب و جمعش در کنکور، در طی هفته زمان تعلق بگیرد :
بهطور مثال ضرایب درسهای رشتهی ریاضی به نحو زیر است:
ادبیات 4، عربی 2، دین و زندگی 3، زبان 2، ریاضی 12، فیزیک 9 و شیمی 6، که روی هم 38 میشود.
مثلا اگر داوطلب رشتهی ریاضی میتواند 38 ساعت درس بخواند، خوب است که حدود 9 ساعت از آن را به فیزیک اختصاص بدهد.
مقاله مرتبط:7 راه برای رسیدن به اهداف
3) هر درس با توجه به ضریب و حجمش بین 2 الی 4 روز در هفته پخش شود :
مثلا بهتر است درس فیزیک در 4 روز مختلف پخش شود که بیشتر امکان مرور داشته باشیم.
4) همهی درسهای عمومی و اختصاصی در طی هفته باید مطالعه شود :
تذکر: حتی اگر یک هفته دبیر یک درس نیامد و درس جلو نرفت، شما حتما باید آن را مطالعه کنید و در برنامه بگذارید. چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم
5) بهتر است مطالعهی هر درس، در همان روز تدریس شده، شروع شود (مخصوصا ریاضیات و فیزیک) :
تذکر: این کار شدیداً به بازده و سرعت شما کمک میکند. آن را از همان روز اول خیلی جدی بگیرید.
6) در حد امکان تعداد تستهای قابل انجام در هر درس در طی هفته پیشبینی شود :
تستزنی یکی از کارهای ضروری در سال کنکور است که بعدا در مقالههای جداگانه راجع به آن توضیحات بیشتری خواهیم داد. اما فعلا بدانید که برای برنامهریزی هفتگی تا حد امکان تعداد تست را نیز باید مشخص کنید؛ مثلا بررسی کنید درس 1 و 2ی ادبیات که این هفته قصد خواندن آن را دارید، چهقدر تست دارند و سپس برای آنها برنامهریزی کنید.
7) درسهایی که در روز بعد امتحان گرفته میشود در شب امتحان بهصورت وقتگیر مطالعه نکنید :
این کار منجر به نتیجهی کاذب میشود. درصدِ پنجاهی که بدون این کار گرفته شود نسبت به درصدِ هفتادی که با مطالعهی شب امتحان بهدست میآورید خیلی بیشتر به نفعتان خواهد بود؛ البته توجه داشته باشید مرور سطحی درسها در شب امتحان ایرادی ندارد و مفید هم میباشد.
مطالعهی وقتگیر در شب امتحان موجب از بین رفتن نظم برنامهریزی شما شده، باعث میشود همیشه از برنامهی اصلی عقب باشید و فقط به دنبال امتحانها بروید و کیفیتتان پایین بیاید. چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم
مقاله مرتبط:چگونه هدف گذاری کنیم در زندگی
8) پیشبینی برنامهی کاهشی، بهترین نوع برنامهریزی است :
بهصورت خلاصه بدین نحو است که پس از برنامهریزی کنکور اگر دیدید زمان لازم را ندارید، از تعداد تستها کم کنید و به هفتهی بعد موکول کنید ولی هرگز از زمان مطالعهی خود کم نکنید.
9) در صورت وجود وقت، روی درسهای پایهای که دبیر فعلا تدریس نمیکند برنامهای پیشبینی شود :
پیش رفتن شما صرفا با مطالبی که دبیر تدریس میکند، باعث میشود نتوانید نتیجهی خیلی خوبی بگیرید؛ هر چند لازم است اما کافی نیست. اگر دبیرتان از آنهایی نیست که در کنار تدریس، به شما بگوید فلان قسمتهای پایه را هم مطالعه کنید (مخصوصا درسهای عمومی)، شما حتما خودتان حدود یک سوم از برنامهتان را به کارهای پایه و غیرکلاسی اختصاص دهید؛ اما اگر دبیرتان با گرفتن آزمون یا هر نحو دیگر به شما میگوید درسهای پایه را هم بخوانید، پیش رفتن با او کفایت میکند.
مقدار مطالعه در هر برهه از سال و برای هر نوع دانشآموز ـ به کلاس میرود یا دائما در خانه است ـ متفاوت است؛ اما در این برههی زمانی یعنی اوایل سال حتما همه باید موارد زیر را رعایت کنند : چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
1) مقدار ساعت مطالعه در هفته :
بهطور کلی داوطلبی که در طول هفته در کلاسهای بیرون شرکت میکند، در این برههی زمانی باید حداقل 40 ساعت مطالعه کنید و کسی که اکثر روزها در خانه است، حداقل 60 ساعت نیاز به مطالعه دارد. چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم
2) مقدار مطالعهی هر درس در هفته:
همانطور که در قسمت برنامهی هفتگی هم گفتم، هر درس با توجه به ضریب و حجمش باید مطالعه شود. بهطور مثال اگر داوطلب رشتهی ریاضی، 45 ساعت در هفته مطالعه میکند باید حداقل 6 ساعت دیفرانسیل بخواند و همینطور سایر درسها. بهطور مثال اگر در نهایت 40 ساعت شد، 5 ساعت باقیمانده را به تقویت درسهای ضعیفترش اختصاص بدهد.
تذکر : هیچ درسی در هیچ هفتهای نباید از قلم بیفتد. چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم
3) مقدار مطالعه در روزهای تعطیلی و عادی:
در روزهای تعطیل شما باید بتوانید بین 10 الی 12 ساعت مطالعه کنید و در روزهای عادی مثلا اگر 14:30 تعطیل میشوید، بعد از ناهار، استراحت و رسیدن به خانه، ساعت 17 شروع به مطالعه کنید و به این ترتیب بین 5 الی 6 ساعت درس بخوانید (17 تا 18:15، 18:25 تا 19:40، 19:50 تا 21:05 و 22 تا 23:30).
4) ساعت شروع و پایان روزانه:
اگر تعطیل هستید حتما سعی کنید حدود 8 صبح درس را شروع کنید و شب حدود 23 یا 23:30 درس خواندن را تمام کنید. اگر تا 2ی نیمهشب درسخواندنتان طول بکشد، هم بازدهی پایین میآید و هم روز بعد سرحال نخواهید بود؛ حتی اگر خودتان هم متوجه نشوید چون خواب شب لازم است. پس طوری برنامهریزی کنید که نهایتا 23:30 تمام شود. اگر هم از مدرسه آمدهاید، حدود 2 تا 2/5 ساعت پس از اتمام مدرسه شروع به درس خواندن کنید.
5) مقدار کسری درسهای ریاضیات، فیزیک، شیمی و عمومی:
یک سوم از کل مطالعهی هفته باید به درسهای ریاضی اختصاص پیدا بکند (در رشتهی ریاضی). یک سوم هم به مجموع فیزیک و شیمی اختصاص یابد و یک سوم آخر هم درسهای عمومی.
گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده
دانلودpdf مقاله :چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم
در این مقاله گزیدهای از نکاتی را مرور میکنیم که متخصصین اعم از متخصصان اطفال، روانشناسان رشد و مربیان برای تربیت فرزندان، به والدین پیشنهاد دادهاند تا کودکانی سالم و شاد داشته باشند
5,254 بازدید مطالعه بیشتر ...بازاریابی واژهای است که توصیفهای بیشماری برای آن وجود دارد؛ بسته به نوع رسانه، مخاطب و کسبوکار، بازار متحول و پویای امروزی، مفاهیم متنوع و وسیعی را برای «بازاریابی» بازتعریف میکند. بنابراین، شنیدن شرحهای متفاوت از یک واژهی واحد از زبان بازاریابها و صاحبان کسبوکار نسبت به مفهوم چندوجهی «بازاریابی» امری کاملا بدیهی است.
2,707 بازدید مطالعه بیشتر ...تقریبا تمام افراد، آکنه و جوش صورت را در برههای از زندگی خود تجربه میکنند. از آنجایی که جوش جوانی عامل اساسی عارضه باز شدن منافذ پوست است درمان جوشها همواره در اولویت قرار دارد. در این مطلب 5 درمان خانگی آکنه ، جوش غرور جوانی را معرفی کردهایم که پیشنهاد میکنیم در ادامه با زوم لایف همراه باشید.
5,938 بازدید مطالعه بیشتر ...امروزه بیشتر مردم با مفهوم استارتاپ آشنا هستند و میدانند که نحوهی «سرمایهگذاری»، در موفقیت یک استارتاپ نقش زیادی دارد و بنابراین یکی از مهمترین تصمیماتی است که باید در ابتدای راه گرفته شود. به طور معمول، تهیهی سرمایه برای یک شرکت به دو روش امکانپذیر است: «بوت استرپ» یا «جذب سرمایه». در روش بوت استرپ، بنیانگذاران یک شرکت، سرمایهی آن را به طور کامل به صورت شخصی تأمین کنند و از هیچ سرمایهگذار بیرونی کمک نمیگیرند.
3,935 بازدید مطالعه بیشتر ...اگر می خواهید زندگی تان تغییر کند باید طرز فکرتان را تغییر دهید.«همین امروز طرزتفکرتان را عوض کنید.» البته در کلام خیلی ساده است: «طرز تفکرت را عوض کن تا زندگی ات تغییر کند.» ولی چطور می توان این کار را انجام داد وقتی نمی دانیم باید چه کار کنیم؟ و مهم تر از همه اگر تغییر دادن طرزتفکر تا این حد آسان است، چرا خیلی از افراد این کار را انجام نمی دهند؟ مخصوصا اگر بتوانند با این کار موفق تر باشند و بیشتر از زندگی لذت ببرند؟
3,945 بازدید مطالعه بیشتر ...ایلان ریو ماسک (Elon Reeve Musk) نمونهی به تمام معنای یک انسان موفق است. ماسک در سه حوزهی مهندسی، اختراع و سرمایهگذاری از جملهی مجربترینها شناخته میشود.
3,345 بازدید مطالعه بیشتر ...امروز برایتان از یکی از کارآفرینان موفق خواهیم گفت که خواندن تجربیاتش حتما افق تازهای برای رشد کسب و کار به شما خواهد داد.
4,103 بازدید مطالعه بیشتر ...فرهنگ لغات وبستر رهبری را بهعنوان «قدرت یا توانایی هدایت افراد دیگر» تعریف کرده است، اما اغلب مردم رهبری را چیزی فراتر از این تعریف میدانند. از هر کس بپرسید که رهبر بودن به چه معناست، احتمالا هر بار جوابی منحصربهفرد میشنوید؛ چون هر فردی ایدهی خودش را در مورد رهبری دارد و نیز هر رهبری به شیوهی خود تیمش را هدایت میکند.
3,645 بازدید مطالعه بیشتر ...تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده می باشد و هرگونه کپی برداری غیر اخلاقی بوده و پیگرد قانونی دارد
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی آرمانیک | مشاوره تبلیغات اینترنتی توسط مدیر وب